sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Gluteenittomat piparkakut


Gluteenittomat piparkakut

100 g margariinia tai voita
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
1 l kardemummaa
1 dl siirappia
1 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
7 dl gluteenitonta jauhoseosta

Laita voi ja mausteet kulhoon.
Kiehauta siirappi ja sokeri, ja kaada voi-mausteseoksen joukkoon.
Sekoita, kunnes seos jäähtyy.
Lisää munat.
Lisää leivinjauhe ensin jauhoihin, ja siten taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Anna makujen vetäytyä ja taikinan kovettua kylmässä yön yli.
Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä, ja leikkaa muotilla mieleisiäsi kuvioita.
Paista piparkakkuja 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kivasta kommentista!