lauantai 28. syyskuuta 2013

Gluteeniton sienipiirakka


Pohja

1 dl perunasosejauhetta
4 ½ dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita
1½ dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon ryynimäiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina levyksi, kiedo kelmuun ja nosta viileään jähmettymään.

Kaaviloi perunavoitaikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Siirrä levy papereineen pannulle.



Täyte

1½ l tuoreita suppilovahveroita
2 suippopaprikaa
margariinia tai voita
1 isohko sipuli
valkosipulia
suolaa, mustapippuria
3 munaa
2½ dl kermaa tai maitoa
2 dl juustoraastetta

Pilko peratut sienet ja kuumenna niitä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja sienet ovat menneet kasaan. Lisää pannulle rasva, sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista niitä hetki. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää neste ja mausta varovasti suolalla ja mustapippurilla. Levitä jäähtynyt sieni-paprikaseos taikinalevylle, kaada munamaito päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista uunin alaosassa 225 asteessa 20-25 minuuttia eli niin kauan, kunnes täyte on hyytynyt.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kivasta kommentista!