lauantai 28. syyskuuta 2013

Gluteeniton sienipiirakka


Pohja

1 dl perunasosejauhetta
4 ½ dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita
1½ dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi rasva kuivien aineiden joukkoon ryynimäiseksi massaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Taputtele taikina levyksi, kiedo kelmuun ja nosta viileään jähmettymään.

Kaaviloi perunavoitaikina leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Siirrä levy papereineen pannulle.



Täyte

1½ l tuoreita suppilovahveroita
2 suippopaprikaa
margariinia tai voita
1 isohko sipuli
valkosipulia
suolaa, mustapippuria
3 munaa
2½ dl kermaa tai maitoa
2 dl juustoraastetta

Pilko peratut sienet ja kuumenna niitä kuivalla pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja sienet ovat menneet kasaan. Lisää pannulle rasva, sipuli, valkosipuli ja paprika. Paista niitä hetki. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää neste ja mausta varovasti suolalla ja mustapippurilla. Levitä jäähtynyt sieni-paprikaseos taikinalevylle, kaada munamaito päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista uunin alaosassa 225 asteessa 20-25 minuuttia eli niin kauan, kunnes täyte on hyytynyt.





Golden Vintage




Piti jo aiemmin postata aiheesta, mutta en ole ehtinyt. On ollut kiireistä töiden ja muiden menojen kanssa, mutta nyt viikonlopuksi aion rauhoittua, ja tehdä pääasiassa mieluisia asioita. Ihan ensimmäiseksi postaan juuri ilmestyneestä lehtiuutuudesta nimeltään Golden Vintage. Nimestään huolimatta kyseessä on kotimainen lehti, jonka ensimmäinen numero ilmestyi keskiviikkona.

Suosittelen lehteä kaikille vintagesta, ja ennen kaikkea 50-luvun tyylistä tykkääville. Lehti on kaunis ja mielenkiintoinen etukannesta takakanteen.

Meidän Minion-pipo


Petran ohjeella tein meidänkin pojalle Minion-pipon. Itse virkkasin pipon Novitan Isoveli-langasta. Aika hassu siitä tuli, mutta parasta on tietysti se, että poika tykkää.

torstai 19. syyskuuta 2013

Kuvia uudella kameralla

 


 
 
 
 
 
Nikon 1 J2


Jo jonkin aikaa ajatuksissani on ollut hankkia uusi kamera vanhan tilalle. Alunperin olin suunnitellut hankkivani Canonin perusjärkkärin (600D), mutta vastaan tuli niin hyvä tarjous alimmassa kuvassa olevasta Nikonista kahdella objektiivilla, että päätin tarttua tuohon tarjoukseen.
 
Uusi kamera vaikuttaa todella hyvältä ja näppärältä käyttää. Yllä olevat kukkien kuvat olen uudella kameralla ottanut testatakseni sen toimivuutta.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Kalevala Korulta oma silmälasimallisto

Kuva: Kalevala Koru

Kalevala Koru tuo oman silmälasimalliston myyntiin 7.10.2013 yhteistyössä Instrumentariumin kanssa. Lanseerattavassa mallistossa on otettu huomioon suomalaiset kasvonpiirteet, käyttötarpeet ja tyyli.

Ensimmäisen Kalevala Jewelry Eyewear -malliston laseissa toistuvat erityisesti leveät ja koristeelliset metallikehykset. Kehykset täydentävät kukin omaa korusarjaansa. Ne on suunniteltu Kalevala Korun ja Instrumentariumin asiantuntijoiden yhteistyössä. Kehysten valmistaja on OPO Design Sweden AB, jonka kanssa Kalevala Koru on tehnyt lisenssisopimuksen.

Mielenkiinnolla odotan tämän kehysmalliston saapumista Instrumentariumiin, sillä itselläni olisi akuuttitarve hankkia uudet silmälasit. Kenties Kalevala Korun mallistosta löytyisi juuri minulle sopivat kehykset, sillä koruissa suosin nimenomaan Kalevala Korun koruja. Sekä kihla- että vihkisormukseni ovat Kalevala Korun mallistosta, kuten myös useimmat muutkin koruni.

perjantai 6. syyskuuta 2013

Marimekko Designers -Life and Creations



Kuvat: Paumes

Tätä ihanaa kirjaa odotellessa voi kuvia käydä jo "salaa" ihailemassa Paumesin nettisivuilla. Haluan kirjan itselleni, vaikka hieman Marimekon loiste onkin himmennyt silmissäni viime aikaisten kohujen takia. Olen kuitenkin marimekkoihminen, sillä olen marimekkoilun imenyt jo äidinmaidosta itseeni.

torstai 5. syyskuuta 2013

Tigerin syyskuun uutuuksista voisi kotiutua meille...

Säilytyslaatikoita ei voi koskaan olla liikaa.

Ainakin yhdelle lokerikolle olisi käyttöä vanhimman tytön uudessa huoneessa.

Syksy on, ja ilmat viilenee. Tähän on hyvä kääriytyä vilun yllättäessä tai vaikka ihan muuten vaan.

Tällaiselle korupuulle taitaisi olla käyttöä meidän teini-ikäisen neidon huoneessa, kun korvakoruilta tahtoo aina uupua pari.

Ja näitä kauniita perhosia naulakoiksi teini-ikäisen neidon huoneeseen.

Yläkerran pyykkikassin olen jo pidemmän aikaa aikonut laittaa vaihtoon, joten tässäpä olisi oiva korvaaja sille.

Mitä tähän muuta voi sanoa kuin "Please Note!".

Ja näille rasioille löytyy käyttöä kylppäristä, vessasta, olohuoneesta, teini-ikäisen neidon huoneesta, jne.
 
 
Moni muukin bloggaaja näytti innostuneen näistä Tigerin syyskuun uutuuksista, ja näin kävi myös minulle, kun näitä viime viikolla Tigerin sivuilta bongailin. Tällä hetkellä ajankohtaista kodin sisustuksessa on olohuoneen viimeistely, työ/kodinhoitohuoneen sisustus, neitokaisten huoneiden sisustus, jne. Kai miellä on aina jotain pientä muutosta menossa, vaikka tietyt asiat ovatkin pysyvämpiä kuin toiset.
 
Alkuviikosta tai oikeastaan viime viikonlopusta alkaen olin niin kauheassa flunssassa, että bloggaaminen tai edes muiden blogien selaus jäi vähiin. Onneksi nyt alkaa olemaan jo terve fiilis, joten eiköhän tässä tule bloggailtuakin enemmän. Viime viikonloppuna harmitti, kun en kyennyt edes maalaushommiin.