keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Tuulikaapissa




Tuulikaappi oli ankea. Eikä se vieläkään erityisen viihtyisä ole, mutta ainakin hieman siedettävämpi nyt, kun kenkäkaapin lokerot päällystin samaisella salmiakkiruutuisella kontaktimuovilla kuin edellisen postauksen cd-lokerikon. Kenkäkaappi on vuosia sitten ostettu Ikeasta yhteen aiemmista kodeistamme. Toisen kenkäkaapeista jo myin keväällä, kun se ei mahtunut nykyisen kodin tuulikaappiin. Muutenkin tuo mustanruskea väri oli alkanut jo tympimään oikein urakalle. Alunperin mietin tämän kenkäkaapin maalausta taikka tapetilla tuunausta, mutta sitten löysin Tigeristä tuota ihanaa salmiakkiruudullista kontaktimuovia. Tämä oli helppo ja nopea tuunaus, ja mieskin ilahtui siitä kovasti.

Tuulikaapin seinien väri on se, mikä oli jo muuttaessamme. En tykkää kyseisestä väristä (siniharmaa/harmaasininen) ollenkaan, mutta pakko myöntää, että väri on ihan käytännöllinen tuossa tilassa. Toiseksi kiinteiden kaappien ovet ovat suurinpiirtein samanväriset kuin seinät, joten sekin on puoltanut jättämään seinien värityksen tuollaiseksi.

Mattoa tuohon tilaan ei voi laittaa pientä kynnysmattoa lukuunottamatta, sillä lattia on rakennettu niin korkealle, että ovien alareunat melkein hipoo sitä. Kauniilla matolla saisi paljon pelastettua, mutta aina ei voi voittaa. Toisaalta onhan tuossa laattalattiassa etunsakin.

Tuulikaapista on kulku varsinaiseen eteiseen sekä kodinhoitohuoneeseen ja pesutiloihin. Sellainen ohikulkupaikka siis kaiken kaikkiaan.

Cd-laatikoston tuunaus

ennen
 
jälkeen
 
 
Teini-ikäinen tyttäreni oli jo pidemmän aikaa valitellut Minni cd-laatikoston olevan ruma (Minä olin tietysti eri mieltä asiasta.), ja hän jo suunnitteli sen myymistä kirpputorilla. Sanoin, että ei siitä kirpputorilla kuitenkaan montaakaan euroa saa, ja asiallisen näköisiä cd-telineitä on muutenkin vaikea saada. Ehdotin siis tyttärelleni, että maalaan laatikoston, ja hän hyväksyi ideani.
 
Maalasin laatikoston valkoisella Tikkurilan Miranolilla, ja kiinnitin laatikoiden etupaneleihin salmiakkiruudullista kontaktimuovia (Ostettu Tigeristä.). Nupeiksi laitoin romulaatikosta löytyneet nupit, jotka maalasin myös valkoisella Miranolilla. Nuppien keskustat oli tarkoitus maalata mustalla Miranolilla, mutta sitä mulla ei nyt tähän hätään ollut, joten saavat toistaiseksi kelvata tällaisenaan.

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Rintamamiestalot - Rakentajien muistikuvia


Löysin menneellä viikolla kirjastosta tällaisen kivan kirjan, jota voin mainiosti suositella jokaiselle rintamamiestalon omistajalle tai ylipäätänsä rintamamiestaloista kiinnostuneille luettavaksi. Kirja on painettu 2006, joten moni on sen kenties jo lukenutkin, mutta lienee myös jollekin muullekin uusi tuttavuus kuin minulle. Kirja sisältää mielenkiintoista ajankuvaa, eikä kirjaa malta laskea alas käsistään ennenkuin sen on lukenut kannesta kanteen.

torstai 18. heinäkuuta 2013

Pihalla

 Elämäni ekat itsekasvattamat kurkut
 

 Talon vanhat tikkaat (joita ei voinut enää laittaa paikoilleen) saivat uuden tehtävän kukkapenkin ja pation rajaajana.
 

 Sitruunamelissaa
 
 
Pelargoniat viihtyvät kellariin johtavien portaiden kaiteella.

Sekava kukkapenkki





Yritettiin keväällä kammeta puoliksi lahonnutta kantoa pois paikoiltaan, mutta kyllästyttiin pian touhuun, kun ei siitä oikein mitään tullut käsipelillä. Ensin kasattiin multakasa sen päälle, mutta se jotenkin epäilyttävästi muistutti hautaa, joten päätettiin laittaa multakasan ympärille laudoista kehykset, ja kylvää siihen lukematon määrä kaikenlaisia kukkien siemeniä. Aika sekava tuosta tuli, ja loppusilauksen sekavuudelle teki toinen kissoistamme, joka hihnan kanssa kävi lakoamassa puolet kukkapenkistä, eikä niitä oikein enää saanut kunnolla pystyyn nostettua. No, tänä kesänä tällaista, ja toisena ehkä jotain muuta...

keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Paras kirppislöytö pitkiin aikoihin


Tänään tuli tarve käydä vakiokirppiksellä, ja mitä sieltä löytyikään...Ola Kettusen Merivaaralle suunnittelema Ulla-jakkara kolmella eurolla (3 €). Olen tällaisesta haaveillut, mutta aiemmin hinnat ovat olleet turhan kovia mm. Huutonetissä. Täytyy  vain hieman puhdistaa ja öljytä jakkaraa, niin se on sillä hyvä.